Sommarscen Malmö

13 JUNI – 6 AUGUSTI

Författarscenen c/o Sommarscen

Regissören och författaren Suzanne Osten gästar Författarscen c/o Sommarscen i ett möte med författaren och filmregissören Marianne Ahrne. Osten ersätter Suzanne Brøgger som tyvärr tvingats ställa in. Samtalet leds av kulturskribenten Malin Krutmeijer. 

Osten och Ahrne blev goda vänner under sin studenttid i Lund och har båda kommit att bli kvinnliga pionjärer inom filmbranschen med varsin Guldbagge för bästa regi i bagaget. Deras konstnärskap har tagit olika vägar och efter ett långt liv av skapande möts de nu igen för att återuppta samtalet om drivkrafter att fortsätta skapa, relationen mellan konst och politik och det gemensamma intresset i psykologiska processer. 

Marianne Ahrne är författare och filmregissör, med ett 40-tal filmer bakom sig. Bland hennes mest uppmärksammade filmer kan nämnas Långt borta och nära, På liv och död och dokumentären Flickor, kvinnor och en och annan drake. Som författare debuterade Ahrne 1980 med Äppelblom och ruiner

Suzanne Osten är författare, film- och teaterregissör känd för sina politiska verk och sitt banbrytande arbete med barn- och ungdomsteater. Mellan 1975–2014 var hon konstnärlig ledare för Unga Klara. Som debattör på scenen fick Osten stor uppmärksamhet med Jösses flickor. Hon har väckt uppseende även som filmregissör med en rad personliga verk, bland annat debuten Mamma, Bröderna Mozart och Flickan, mamman och demonerna. Mina meningar är en samling essäer och artiklar av Osten från drygt tre decennier som en av landets mest färgstarka röster i kultur och samhällsdebatten.

Malin Krutmeijer är kulturskribent, litteratur- och filmkritiker i bland annat Sydsvenskan och Aftonbladet.

Ett samarbete med Stadsbiblioteket i Malmö.

Teckenspråkstolkas.

TILLBAKA TILL PROGRAM

Information

Dag och tid:
Torsdag 8 augusti 19:00-20:00Pildammsteatern
Litteratur
Teckenspråkstolkning