29 juli

Ny bokning: Hairy Tales

Föreställningen HAIRY TALES med den feministiska punkcirkusen M.P.A.C. kommer att bjuda på en historia om huvudhår och kroppshår - rakat, vildvuxet, färgat och förlorat. Föreställningen ersätter "Jag pappa?" med Kodjo Akolor som ställts in. 

Genom att sätta samhällets hårnormer under lupp och dela med sig av personliga erfarenheter visas en komisk historia upp i gränslandet mellan teater, cirkus och performance. Med fysisk komik, böjliga kroppar och håriga kreationer skapar M.P.A.C. en clownföreställning för det 21:a århundradet. 


M.P.A.C. om feministisk punkcirkus: -Det är feministiskt för att vi är feminister och vi har fått lov att skapa föreställningen i vårt eget slutna universum utan att behöva förhålla oss till patriarkala strukturer och den manliga blicken. Inom cirkus är kvinnor fortfarande underrepresenterade och, om de är med, förväntas de ofta ta plats bland muskulösa män som en vacker uppvisning. Vi vägrar vara assistenter eller kuttersmycken. Vår ingång är likt punkmusiken att göra saker på vårt eget sätt, att skapa konst som kanske inte överensstämmer med vad som är kommersiellt gångbart och att det inte är perfektion som är det eftersträvansvärda utan äkthet. Med hjälp av clowntekniken når vi dit. För oss är clownen av naturen anarkistisk och fungerar som ett slags samhällets samvete. Clownen existerar i kontakt med publiken. Humor är en drivkraft. Leken är central. 


Pildammsteatern den 7 augusti 19.00-20.45.

Andra nyheter

Se alla nyheter