Tips för buss

Rätt hållplats och busslinje för vardera spelplats hittar också på länken spelplatser som publiceras inför årets säsong. Gå sedan in på Skånetrafikens reseplanerare och leta upp bästa färdväg.

Tips för Cykel

Titta gärna på Malmö stads cykelkarta. Använd gärna anvisade cykelparkeringar. Vi vet att det snabbt kan bli trångt när många kommer för att besöka våra arrangemang. Om cykelparkeringen är full så tänk på att inte ställa cykeln så att du blockerar vägar för till exempel utryckningsfordon och personer med funktionsvariationer.

Vi rekommenderar våra besökare att ta just cykeln, bussen eller promenerar till våra spelplatser. På så sätt kan även du bidra till miljöarbetet. 

Hela vårt program som sträcker sig från 13 juni till 6 augusti 2020 kommer publiceras här på sommarscen.se i maj, men också som tryckt programhäfte, på vår Facebooksida samt i Malmö stads evenemangskaleder. Programhäftet har minskat i upplaga de senaste åren för att spara på naturens resurser, men det går alltid att hämta ett tryckt program på Stadsbiblioteket, områdesbiblioteken, i Stadshusets reception. Programmet finns också på ett antal andra mötesplatser runt om i staden.

Du får gärna ta med dig något att äta och dricka till våra arrangemang. I anslutning till Pildammsteatern finns det dessutom servering med försäljning av fika.

Om du tar med dig egen mat så glöm inte ta hand om ditt skräp. På alla våra spelplatser finns soptunnor. På ett närmare 30 platser runt om i Malmö finns det befintliga sorteringsmoduler för skräp, bland annat längs Ribersborgsstranden, i Pildammsparken, Slottsparken och Magistratsparken. 

Sommarscen följer socialstyrelsens riktvärden gällande ljudnivåer. Men på våra kvällsföreställningar kan ljudvolymen trots det upplevas som lite för hög för små öron, så ta med hörselskydd till de minsta. 

Malmö stad har ett femtiotal offentliga toaletter. Här hittar du information om var de är placerade, vad de har för faciliteter och deras öppettider. Trots att Malmö har många offentliga toaletter finns de inte alltid i närheten av våra spelplatser.

På de offentliga toaletterna finns även en kran att tappa vatten ifrån, ta gärna med din egen flaska och fyll på! 

Sommarscen Malmö arbetar kontinuerligt för att skapa ett arrangemang där upplevelserna står i centrum, men utan att tära på naturens resurser. Det är ett arbete som inte gått omärkt förbi. Under 2017 certifierades Sommarscen Malmö för första gången som ett Miljömärkt Event av stiftelsen Håll Sverige Rent. Och den certifieringen fick vi även 2018 och 2019.

Hållbarhetsarbetet genomsyrar hela Sommarscen. Allt från energi till mat, avfall, vatten och kläder är genomtänkt.

Våra personalarbetskläder tillverkas av ekologisk bomull och är fairtraidemärkta. Vi använder kläderna så länge de är hela och rena. När våra plagg slutligen nått anständighetens gräns lämnar vi dem till textilåtervinning. 

Vi använder endast elektricitet från förnybara energikällor och kör våra fordon på 100 procent biogas.

Istället för att köpa buteljerat vatten som har transporterats runt på vägarna tappar vi själva kranvatten i petflaskor till oss själva och våra artister som vi sedan pantar. 

Sommarscen utgår ifrån Malmö stads Policy för hållbar utveckling och mat vid inköp av livsmedel och catering till våra artister. Det betyder att vi i första hand köper ekologiskt, fairtrade och vegetariskt.

Sommarscen sorterar allt sitt produktionsavfall.

Så här kan du hjälpa till:

 • Ta med dig kranvatten hemifrån.
 • Använd papperskorgarna, sortera när det finns möjlighet.
 • Släck ljusen hemma och koppla från stand by läget.
 • Ät vegetariskt.
 • Gå, cykla eller åk kollektivt.

Vi vill att alla ska kunna ta del av vårt program, och arbetar kontinuerligt med att göra våra arrangemang så tillgängliga så möjligt.

I sommar är vi på ett 50-tal spelplatser som alla har olika förutsättningar. Många är i parkmiljö med gräsunderlag medan andra är på ett torg eller kanske på ett hustak. 

Syn- och teckenspråkstolkning

Ett urval av Sommarscens program är syn- och teckenspråkstolkat. I programmet kan du sortera vilka akter vi tolkar. Notera att bara ett urval av speltiderna som visas tolkas. Scrolla ner här på sidan för mer information om syntolkade föreställningar.

Sittplatser och framkomlighet

Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram i parken, särskilda behov av en plats nära scenen eller frågor om spelplatsen – hör av dig till oss så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.

På Pildammsteatern är platserna närmast scenen reserverade för personer med rörelsehinder. Ingång från John Ericssons väg 43, bakom scenen.

På Pildammsteatern och på några andra spelplatser finns det bänkar att sitta på men på de allra flesta av våra spelplatser sitter publiken i gräset så ta gärna med en filt eller en egen stol att sitta på vid behov. Se mer information om detta på respektive programpunkt.

Hemsida

Vår hemsida är kodad så att den går att anpassa med hjälp av de vanligaste tillgänglighetsfunktionerna på mobiltelefon och dator. Behöver du översättning till andra språk hittar du knappen för Googles översättning längst ner på sidan.

Trygghet och Säkerhet

Vår absoluta målsättning är att ingen ska skadas eller känna otrygghet i samband med ett besök på våra arrangemang. Sommarscen arbetar med trygghetsskapande åtgärder främst genom vår egen bemanning på spelplatsen. I vissa fall kommer det också att finnas ordningsvakter på plats, till exempel under sena kvällsföreställningar. 

Vid akuta nödsituationer ring 112. 


 • Ta med dig vatten hemifrån.
 • Ta gärna med något att sitta på.
 • Ta med hörselskydd till barnen på kvällsarrangemangen.
 • Använd papperskorgarna, sortera när det finns möjlighet.
 • Ta gärna med egen picknick.
 • Det kan vara en god idé att kissa innan man går hemifrån, både för stora och små.
 • Gå, cykla eller åk kollektivt för miljöns skull.
 • Ta hand om varandra.

Vi utgår alltid från att spela en föreställning eller konsert oavsett väder, och tar beslut först på spelplatsen precis innan föreställingens start. Vid ihållande regn ställer vi dock in föreställningen men på Pildammsteatern och några andra spelplatser har scenen tak och då kan vi genomföra arrangemanget i alla fall. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare om regnet då håller upp. För att ta del av den senaste informationen, se vår facebooksida. 

Kontakta oss gärna om du har frågor.