Hem Program Spelplatser Om English Tillgänglighet Mitt program

Om

Hitta till Sommarscen

Sommarscen finns i hela Malmö. I år besöker vi 48 olika spelplatser. Du tar dig enklast till våra arrangemang med cykel eller stadsbuss. Adresserna till våra spelplatser hittar du på den här länken.

 

Tips för Buss

Rätt hållplats och busslinje för vardera spelplats hittar också på länken spelplatser.  Gå sedan in på Skånetrafikens reseplanerare och leta upp bästa färdväg.

 

Tips för Cykel

Malmö stad en egen cykelkarta som du hittar här (länk). Använd gärna anvisade cykelparkeringar. Vi vet att det snabbt kan bli trångt när många kommer för att besöka våra arrangemang. Om cykelparkeringen är full så tänk på att inte ställa cykeln så att du blockerar vägar för till exempel utryckningsfordon och personer med funktionsvariationer.

 

Vi rekommenderar våra besökare att ta just cykeln, bussen eller promenerar till våra spelplatser. På så sätt kan även du bidra till miljöarbetet. 

Programmet

Hela vårt program finns här på sommarscen.se, men också som tryckt programhäfte. Programhäftet har minskat i upplaga de senaste åren för att spara på naturens resurser, men det går alltid att hämta ett tryckt program på Stadsbiblioteket, i Stadshusets reception och Kulturcentralen. Programmet finns också på ett antal andra mötesplatser runt om i staden. 

Toaletter och Kranvatten

Malmö stad har 52 offentliga toaletter. Här hittar du information om var de är placerade, vad de har för faciliteter och deras öppettider. Trots att Malmö har många offentliga toaletter finns de inte alltid i närheten av våra spelplatser.

På de offentliga toaletterna finns även en kran att tappa vatten ifrån, ta gärna med din egen flaska och fyll på! 

Mat och avfall

Du får gärna ta med dig något att äta och dricka till våra arrangemang. I anslutning till Pildammsteatern finns det dessutom servering med försäljning av fika.

Om du tar med dig egen mat så glöm inte ta hand om ditt skräp. På alla våra spelplatser finns soptunnor och på Pildammsteatern kan du även sortera ditt skräp. På 16 platser runt om i Malmö finns det befintliga sorteringsmoduler för skräp, bland annat längs Ribersborgsstranden, i Pildammsparken, Slottsparken och Magistratsparken. 

Ljudnivåer

Sommarscen följer socialstyrelsens riktvärden gällande ljudnivåer. Men på våra kvällsföreställningar kan ljudvolymen trots det upplevas som lite för hög för små öron, så ta med hörselskydd till de minsta.

Trygghet och Säkerhet

Vår absoluta målsättning är att ingen ska skadas eller känna otrygghet i samband med ett besök på våra arrangemang. Sommarscen arbetar med trygghetsskapande åtgärder främst genom vår egen bemanning på spelplatsen. I vissa fall kommer det också att finnas ordningsvakter på plats, till exempel under sena kvällsföreställningar. 

Vid akuta nödsituationer ring 112. 

Hållbarhet

Sommarscen Malmö arbetar kontinuerligt för att för att skapa ett arrangemang där upplevelserna står i centrum, men utan att tära på naturens resurser. Det är ett arbete som inte gått omärkt förbi. Under 2017 certifierades Sommarscen Malmö som ett Miljömärkt Event av stiftelsen Håll Sverige Rent.

Hållbarhetsarbetet genomsyrar hela Sommarscen. Allt från energi till mat, avfall, vatten och kläder är genomtänkt.

Våra personalarbetskläder tillverkas av ekologisk bomull och är fairtraidemärkta. Vi använder kläderna så länge de är hela och rena. När våra plagg slutligen nått anständighetens gräns lämnar vi dem till textilåtervinning. 

Vi använder endast elektricitet från förnybara energikällor.

Istället för att köpa buteljerat vatten som har transporterats runt på vägarna tappar vi själva kranvatten i petflaskor till oss själva och våra artister som vi sedan pantar. 

Sommarscen utgår ifrån Malmö stads Policy för hållbar utveckling och mat vid inköp av livsmedel och catering till våra artister. Det betyder att vi i första hand köper ekologiskt, fairtrade och vegetariskt.

Sommarscen sorterar allt sitt produktionsavfall.

 

Så här kan du hjälpa till:

 • Ta med dig kranvatten hemifrån.
 • Använt papperskorgarna, sortera när det finns möjlighet.
 • Släck ljusen hemma och koppla från stand by läget.
 • Ät vegetariskt.
 • Gå, cykla eller åk kollektivt.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna ta del av vårt program, och arbetar kontinuerligt med att göra våra arrangemang så tillgängliga så möjligt.

Varje sommar är vi på ett 40-tal spelplatser som alla har olika förutsättningar. Många är i parkmiljö med gräsunderlag medan andra är på ett torg eller kanske på ett hustak. Läs mer om just den spelplatsen du vill besöka här eller under respektive programpunkt. Där hittar du även närmaste busshållplats/tågstation.

Syn- och Teckenspråkstolkning

Vi har möjlighet att erbjuda ett urval av våra föreställningar med teckenspråkstolkning och syntolkning. Vid intresse, kontakta oss på sommarscen@malmo.se eller 040-34 48 82 för mer information.

Vi behöver veta minst två veckor innan föreställningen om det finns intresse för syntolkning, och teckenspråkstolkning. 

När syntolkning eller teckenspråkstolkning väl är bokad på en programpunkt utannonseras detta på vår hemsida samt Facebooksida. Anmälan för att också du ska få syntolkning på den aktuella programpunkten måste då ske senast klockan 12:00 dagen innan föreställningen, eller senast klockan 12:00 på fredagar om föreställningen ges under helgen.

Vi kan erbjuda plats med syntolkning till 19-24 personer. Välkommen att höra av er till oss!

Sittplatser och framkomlighet

På Pildammsteatern är platserna närmast scenen reserverade för personer med rörelsehinder. Ingång från John Ericssons väg 43, bakom scenen.

På Pildammsteatern och på några andra spelplatser finns det bänkar att sitta på men på de allra flesta av våra spelplatser sitter publiken i gräset så ta gärna med en filt eller en egen stol att sitta på vid behov. Se mer information om detta på respektive programpunkt.

Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram i parken, särskilda behov av en plats nära scenen eller frågor om spelplatsen – hör av dig till oss så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt.

Väder och Vind

Vi utgår alltid från att spela en föreställning eller konsert oavsett väder, och tar beslut först på spelplatsen precis innan föreställingens start. Vid ihållande regn ställer vi dock in föreställningen men på Pildammsteatern och några andra spelplatser har scenen tak och då kan vi genomföra arrangemanget i alla fall. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare om regnet då håller upp. För att ta del av den senaste informationen, se vår facebooksida.

Kontakta oss gärna om du har frågor. 

Sommarscens Checklista

 • Ta med dig vatten hemifrån.
 • Ta gärna med något att sitta på.
 • Ta med hörselskydd till barnen på kvällsarrangemangen.
 • Använd papperskorgarna, sortera när det finns möjlighet.
 • Ta gärna med egen picknick.
 • Det kan vara en god idé att kissa innan man går hemifrån, både för stora och små.
 • Gå, cykla eller åk kollektivt för miljöns skull.
 • Ta hand om varandra.

Kontakta Sommarscen

Sommarscen Malmö

sommarscen@malmo.se
040-34 48 82

 

Pressfrågor
Jon Willén
jon.willen@malmo.se
0708 53 28 12

 

Kommande arrangemang

Havet med Magnus Bjøru och Amanda Roynesdotter

Kungsparken, bakom Casino Cosmopol | 22/7 | 14.00 | (Flera Tillfällen)

Min mammas dotter med Maria Nohra

Pildammsteatern | 22/7 | 19.00

Dröm vidare

Sevedsplan | 22/7 | 22.00